Postovani, Poslodavac mi duguje vise od 8 mesecnih zarada (6000eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS). Jos uvek sam u radnom odnosu. Imam dva “dela“ ugovora. Prvi je na prijavljeni deo zarade (oko 27000dinara), a drugi je aneks ugovora (napisan istog dana kada i ugovor o radu) po kom mi se garantuje mesecna zarada od 800eura (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS), citiram: “Navedeno povecanje je rezultat visokog stepena samostalnog rada i odgovornosti“. Na racun mi je poslednja zarada (po u govoru o radu od oko 27000dinara mesecno) isplacena za mesec decembar 2009. godine. Obzirom da poslodavac nema nameru da mi isplati zarade koje mi duguje, sta mi predlazete kao resenje problema? Zapravo sta bi ja trebalo da uradim da dodjem do svojih para? Hvala unapred na odgovoru! Srdacan pozdrav,

Poštovana,

Ukoliko je poslodavac navedenim Aneksom promenio (odnosno povećao) ugovoreni  iznos osnovne zarade, onda je u obavezi da Vam isplaćuje zaradu od 800 evra mesečno, najkasnije do kraja tekućeg meseca za prethodni mesec, u skladu članom  110.Zakona o radu.

Obratite pažnju da li je tekstom Aneksa Vaš poslodavac napred pomenuti iznos definisao kao zaradu za ostvareni rad ili kao neku vrstu bonusa odnosno stimulacije, koju ne ostvarujete na osnovu redovnog rada, već u slučaju izuzetnog zalaganja ili postizanja određenih (utvrđenih pravilnikom o stimulisanju ili pravilnikom o radu) rezultata rada. Ukoliko je u pitanju bonus, poslodavac nema obavezu redovne isplate ovog iznosa već samo kada se ostvare navedeni uslovi – rezultati Vašeg rada, postizanje određenih ciljeva i sl.

S druge strane, neredovno isplaćivanje zarada kao i isplaćivanje manjeg iznosa zarade od ugovorene, možete prijaviti nadležnoj Inspekciji rada i na taj način zaštititi Vaša prava dok ste u radnom odnosu.

U svakom slučaju, imate mogućnost sudske zaštite, podnošenjem tužbe za isplatu zaostalih zarada odnosno novčano potraživanje iz radnog odnosa (koja se može podneti u roku od 3 godine od dana nastanka obaveze poslodavca).

S poštovanjem,

Radmila Ješić

Stručni saradnik za radno pravo