POSTOVANI Molim Vas za odgovor, i pomoc na moja pitanja! Otc mi je umro pre oko X godine. Za zivota pokrenuo je tuzbu za razvod braka. Ja sam nastavila razvod braka, posle njegove smrti, to je bila njegova zelja i amanet. Naslednika ima nas troje. Na ostavinskoj raspravi maceha se nije slozila da se deoba uradi na 1/3 dela. Trazila je ½ kao brcke tekovinu. Ostvinski sud je nju uputio na parnicnu tuzbu. Tuzbu za deobu zajednicke imovine podnela je, posle tuzbe moga oca za rodzvod braka, gde je napisala- posto je doslo do narusenih bracnih odnosa ona trazi ½ stana kao bracnu tekovinu. Sada su pred sudom dva procesa, PP za razvod braka, i deobu zajednicke imovine. Iznosim sledece cinjenice: Moj pok. Otac, je sa mojom majkom ziveo XXgod. U braku. U vreme trajanja braka. U vreme tog braka dobili su stan i garsonjeru na koriscenje (u to vreme nije bilo u privatno vlasnistvo.) Posle razvoda braka, moja majka nije vrsila deodu zajednicke imovine. Sve je ostalo mom pok. Ocu na koriscenje. Ona se posle toga vise nikada nije udavala, niti je dobila stan na koriscenje. Ja nisam dobijala alimentaciju. Isticem: Maceha se udala za moga oca posle X godina po razvodu braka od moje majke. Moj otac je u to vreme uveliko uzivao u stanu dobijenom po osnovu nas, prethodne porodice. Posle izvesnog vremena, moj otac je te stanove menjao za sadasnji. Kada je bilo vreme otkupa, on je to otkupio za oko par stotina DM. Stan se vodi na njegovo ime, a kase su im uvek bile odvojene. Moja pitanja su sledeca: Kakve su moje sanse da pobijem njenu tuzbu, po osnovu ovih cinjenica, za deobu imovine na ½? Na sta mogu da se pozovem, pored gore navedenog, i da to i argumentujem? Da li su mi vece sanse posle razvoda braka? Za mesec dana bice prvo rociste, kako da se ponasam, sta da trazim, sta se tu resava, sta posle toga? Nemam advokata, ne mogu da ga platim! Molim vas, da mi date pravnu pouku, i na sta da se pozovem! Nisam u mogucnosti da placam advokata, i zato vam se obracam za pomoc! Hvala na razumevanju, i pomoci!!! S postovanjem

Poštovani,

Vi možete nastaviti brakorazvodnu parnicu ukoliko ćete imati određene naslednopravne koristi iz takvog postupka, odnosno ako želite da ostvarite očevu poslednju želju.

Možete zahtevati već na sledećem ročištu da sudija zaključi raspravu i donese presudu.

Ukoliko postoji sumnja da je advokat maćehe u prijateljskim odnosima sa sudijom (kuni prijatelj), možete tražiti izuzeće toga sudije.
Ukoliko se samo poznaju, to vam neće biti usvojeno, jer veliki broj advokata poznaje sudije, jer je takva priroda posla.

S poštovanjem,

Advokatska kancelarija Cvjetićanijn