Nadam se da cete na moje pitanje odgovoriti, jer moj problem traje vec tri godine. Naime, zaposljena sam u budzetskoj instituciji, tacnije u Centru za kulturu, u maloj varosici. Kadrovska slika te “kulturne institucije“ izgleda ovako od 23 stalno zaposljena radnika , samo ja i jos jedan kolega likovni umetnik smo radnici sa visokom strucnom spremom. U unutrasnjoj sistematizaciji Centra za kulturu, predvidjena su samo dva radna mesta sa VSS, vec tri godine , moj direktor nece da me unapredi na radno mesto sa VSS, tako da sam ja rasporedjena na radnom mestu sa visom skolom, a sef racunovodstva je takodje sa visom skolom… Ja sam bezbroj puta pregovarala sa njime, nista od toga , on kaze da to mesto cuva za sebe. Ima li on to pravo? Nema, to znam, on je postavljeno lice u firmi a nije u stalnom radnom odnosu. Kako ostvariti pravo. A svo vreme ja trpim diskriminaciju i mobing, on mi otvoreno daje do znanja to, kako se pravno izboriti sa time, jer ja bi ga tuzila. Sa postovaljem,

Poštovana,

Svakim Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta i poslova se predviđaju opis poslova, uslovi za to radno mesto i broj izvršilaca. Za određeno radno mesto može primera radi, biti propisana srednja stručna sprema, a da neko lice izvršava poslova opisane tim radnim mestom sa recimo visokom stručnom spremom (ukoliko na takav posao pristane!). Poslodavac u tom slučaju nije u obavezi da u ugovoru navede niti da prijavi zaposlenog na Pio fond i RZZO sa pravom stručnom spremom već sa stručnom spremom koje zahteva dato radno mesto.
Sa druge strane niko nema prava da vrši diskriminaciju niti bilo kakvo zlostavljanje kao ni seksualno uznemiravanje, a u skladu sa Zakonom o sprečavanju zlostavljanja na radu (Sl. Glasnik RS br. 36/2010) kao i čl. 4 i čl. 5 Pravilnika o pravima ponašanja poslodavca i zaposlenih u vezi sa prevencijom i zaštitom zlostavljanja na radu. Ukoliko postoje elementi zlostavljanja ili diskriminacije onda svakako možete tužiti svog direktora, mada Vam predlažem da dobro razmislite pre nego što se odlučite za tako nešto. Iz razloga stvaranja eventualnih problema od strane drugih kolega i sl.
Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja stojim Vam na raspolaganju!

Stručni saradnik
dipl.pravnik Marko Zdravković