Postovani, U stanu koji sam kupio, zatekao sam telefonsku liniju koja nije aktivna(ugasen broj). Kada sam podneo zahtev za fiksni telefon i kada je monter telekoma dosao da ga prikljuci dosao je do zakljucka da nema tehnickih mogucnosti jer je vod koji po projektu pripada mom stanu prebacen na stan ispod mog.Obratio sam se predsedniku saveta zgrade i uspostavilo se da je bas on bio raniji vlasnik tog stana ispod mog, da je gradio nadogradnju zgrade i da je iz tog stana prebacio vod u svoj stan na nadogradnji. Time je njegov bivsi stan ostao bez voda za telefon pa su verovatno(ne priznaju)iz mog stana iskoristili vod jer je u mom stanu tel. bio ugasen.Telekom me upucuje na savet zgrade a precednik tog saveta na Telekom.Imam li pravo na PTT instalaciju po porojektu zgrade i kako da ostvarim to pravo ako ga imam.

Poštovani gospodine,

Pretpostavljam da je u pitanju stambena,a ne poslovna zgrada,pa joj samim tim joj pripada i manji broj telefonskih priključaka.

Neophodan je uvid u glavni projekat zgrade, kako bi se utvrdilo koliko je zgradi telefonskih priključaka odobreno od strane Telekoma. Ovaj podatak bi Telekom morao da ima, ali iz nekog razloga ne žel da vam izadju u susret.

Možda bi najbolje bilo da podnesete zvaničan zahtev u tom smislu.

Ukoliko je vaš stan ostao bez priključka, a u nekom od stanova postoji više istih, moja je indicija da je, kao što ste i sami napomenuli, predsednik saveta preuzeo vašu liniju.


S poštovanjem,

Advokatska kancelarija Cvjetićanin