Postovana-i, Zanima me sledece: Ukoliko dokazem da je otkaz koji sam dobio “nezakonit“ i ako pri tome ne zelim da se vratim na radno mesto u firmi, kolika bi mi bila visina “naknade stete“? Imam radni staz ukupno XX godina,a u firmi sa kojom sam u sudskom sporu X godine.Prosek plate mi je oko XX.000,00 dinara neto i XX.000,00 dinara bruto.Imam XX godina,suprugu i dvoje maloletne dece. Da li mozete na osnovu ovih podataka da mi kazete priblizno kolika bi bila visina “naknade stete“ koju bih dobio od poslodavca? Hvala unapred….

Poštovani,

Član 191. Zakona o radu odnosi se na nezakoniti otkaz.

Ako sud utvrdi da je zaposlenom nezakonito prestao radni odnos, a zaposleni ne zahteva da se vrati na rad, sud će na njegov zahtev obavezati poslodavca da zaposlenom isplati naknadu štete u iznosu od najviše 18 zarada koje bi zaposleni ostvario da radi, i to zavisno od vremena provedenog u radnom odnosu i godina života zaposlenog, kao i broja izdržavanih članova porodice. Odluku sud može doneti i na zahtev poslodavca, ako postoje okolnosti koje opravdano ukazuju da nastavak radnog odnosa, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obe ugovorne strane, nije moguć, s tim da se naknada štete zaposlenom dosuđuje u dvostrukom iznosu od iznosa koji se utvrđuje u skladu sa stavom 4. ovog člana.

Poslodavac i zaposleni mogu podneti zahtev do okončanja glavne rasprave pred sudom.

Što se tiče iznosa naknade štete,  za pomoć se možete obraditi računovodstvenim agencijama  koje će vam utvrditi traženi iznos.