Poštovani, moje pitanje je: U braku sam godinu dana (venčana), ovo nam je drugi brak.Moj suprug ima troje dece iz prvog braka.U našem braku smo sazidali kuću u koju smo zajedno uložili novac. Kuća se vodi samo na ime supruga. Kada sam mu rekla zašto je to tako uradio i stavio kuću samo na njega on mi je jednostavno reko kad bude bilo vreme prepisaće je na mene (kao… ne mislim ja još da umrem tako mi je rekao). Sad me je nešto strah i zanima me da li NJEGOVA DECA IZ PRVOG BRAKA mogu da traže deo kuće ako na primer umre, a ne ostavi nikome testament …znači mene nema nigde da sam i ja tu kuću zidala i ulagala sa njim. Molim Vas odgovorite mi jer me to jako muči. Hvala na saradnji Srdačn pozdrav.

Poštovana,

Kuću ste stekli u toku trajanja zajednice života u braku, tako da ona predstavlja Vašu zajedničku imovinu, nema razloga za brigu, iako se vodi na ime Vašeg supruga, smatra se da je upis izvršen na oboje.

U slučaju smrti Vašeg supruga, polovina kuće uopšte neće ući u zaostavštinu, to je polovina koja je Vaša, a tek druga polovina, njegova polovina, deliće se između Vas i njegove dece, kao naslednika prvog naslednog reda i svi ćete dobiti po jednu četvrtinu.

 S poštovanjem,

Mladi Pro Bono